KIEV - Feyenoord-middenvelder Lex Immers kan ondanks de 2-1 nederlaag tegen Dinamo Kiev genieten van zijn debuut in de Champions League, zei hij een uur na de wedstrijd in de derde voorronde tegen NUsport.

Door Sander van Hal

Wat voor gevoel overheerst er bij jou?
"Ik denk dat we niet mogen klagen. Als we in de eerste helft onze kansen iets beter hadden uitgespeeld, hadden we hier misschien twee keer gescoord. Maar in de tweede helft begonnen wij vermoeid te raken en gingen zij een tandje hoger spelen. We hebben geluk gehad dat ze er toen niet drie of vier in schoten, want dat had zomaar gekund."

Jij moest ontzettend veel meters maken.
"En dat in die warmte... Toch viel het bij mij nog wel mee met de vermoeidheid, hoor."

Het leek een beetje alsof Dinamo Kiev jullie een beetje in slaap suste en vervolgens toesloeg.
"Dat is, denk ik, ook een beetje het spel van Kiev. Wachten, wachten en op het juiste moment toeslaan."

Hoe schat je jullie kansen in voor de return?
"Als we ervoor zorgen dat we achterin de nul houden, is alles mogelijk. Het belangrijkste is dat we nog een goede kans maken. We hoeven in De Kuip maar met 1-0 te winnen. Daar acht ik ons toe in staat, met de steun van al die uitzinnige supporters."

Heb je nog een beetje kunnen genieten van je debuut op het hoogste niveau?
"Tijdens de wedstrijd niet, dan heb je geen tijd om na te denken over hoe mooi het is dat je in de Champions League speelt. Maar nu is het echt genieten, ja. Tuurlijk. Hiervoor voetbal je al die jaren. We hebben toch maar mooi mogen spelen in het stadion waar Spanje Europees kampioen is geworden, tegen heel ervaren spelers die allemaal Champions League-waardig zijn. Voor ons allemaal is dit een heel mooie ervaring. Hopelijk kunnen we er volgende week nog iets mooiers van maken."