HOOFDDORP - Hoewel de Belgische competitie zaterdag al van start gaat, heeft trainer John van den Brom van Anderlecht nog niet het gevoel dat zijn team op topniveau is. 

“Ik sta met deze groep nog niet waar ik wil staan, maar dat is normaal. Ik denk niet dat er één ploeg is die bij de start van de competitie helemaal klaar is, hoe graag je dat ook wil”, vertelt Van den Brom op de website van Anderlecht.

“De echte automatismen moeten nog groeien en daarom is het ook goed dat we zoveel wedstrijden hebben in de maand die volgt. Ik denk dat we tegen het einde van de maand al veel beter zullen spelen dan nu.”

Anderlecht gaat zaterdagavond op bezoek bij Kortrijk. “De eerste wedstrijd in een competitie is altijd belangrijk, dat besef moet er zijn bij de spelers en dat is er ook.”

Van den Brom krijgt voldoende tijd om de automatismen erin te slijpen; komende maand heeft Anderlecht een druk programma door onder meer de voorronde van de Champions League. Woensdag ontvangt de Belgische topclub het Litouwse Ekranas.