EINDHOVEN - Het heeft er alle schijn van dat PSV’er Jeremain Lens dit seizoen niet als rechtsbuiten, maar als spits gaat beginnen. De aangever op rechts wordt dan een oude bekende van hem: Luciano Narsingh.

Door Daan Dekker

“Ik ken Luciano al heel lang. Ik heb in de Ajax-jeugd nog met zijn broer Furdjel (nu PEC Zwolle) gespeeld”, vertelt Lens in het NUsport-magazine.

“Hij stond op tien, ik was de spits. Later bij AZ werden we weer teamgenoten. Furdjel en ik voelden elkaar goed aan, zowel op als buiten het veld. We werden goede vrienden, een soort broers, logeerden vaak bij elkaar.”

“Zo leerde ik Luciano ook kennen, hij trok veel met ons op, deed gezellig mee. Ik ben altijd contact met hem blijven houden, ken hem door en door.”

Lens heeft er mede daarom vertrouwen in dat de samenwerking met Narsingh goed gaat verlopen. “Ik kan een goed duo vormen met Luciano.”

Niet vanzelfsprekend

Toch sluit Lens niet uit dat hij zelf als rechtsbuiten gaat fungeren en Narsingh op de bank belandt. “Advocaat heeft me verteld dat ik me op beide posities moet richten.”

Over Narsingh: “Luciano komt naar een grote club, het is niet vanzelfsprekend dat hij gaat spelen.”

Mocht Lens in de spits belanden, dan heeft de geboren Amsterdammer er alle geloof in dat hij er veel in gaat schieten.

Een paar maanden terug in het NUsport-magazine: “Als ik een heel seizoen in de spits zou worden opgesteld, dan ben ik in staat om topscorer te worden. Dat heb ik al bewezen in de jeugd. Toen speelde ik ook in de spits en stond ik altijd bovenaan de topschutterslijst.”

In het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt, online en op de iPad is te bestellen, staat een uitgebreid verhaal over de aanval van PSV. Naast Luciano Narsingh en Jeremain Lens, komt ook de onder vuur liggende Tim Matavz aan het woord.