ARNHEM - Marco van Ginkel is op zijn negentiende al een dragende kracht bij Vitesse. De jonge middenvelder liet donderdag ook tegen Lokomotiv Plovdiv (3-1) aan trainer Fred Rutten zien dat hij een zekerheidje is in de basis.

Door Jeroen Bijma

Van Ginkel zette Vitesse na een klein half uur spelen, weliswaar ietwat gelukkig, op een 1-0 voorsprong. Het was alweer zijn derde Europese doelpunt van het seizoen.

Bob Peeters en John van den Brom maakten er namens Vitesse vier in één seizoen. “Ik heb dus nog maar één te gaan”, lachte Van Ginkel. “Dat record wil ik natuurlijk evenaren”.

Dat zal een lastige klus gaan worden. Vitesse treft namelijk in de derde voorronde van de Europa League het Anzhi van Guus Hiddink. “Zulke tegenstanders tref je natuurlijk liever later in het toernooi, maar ik denk dat iedereen er erg veel zin in heeft. Het is een mooi duel.”

Interesse

Het is nog maar de vraag of Van Ginkel nog lang in het tricot van de Arnhemmers te bewonderen is. Naar verluidt hebben diverse buitenlandse ploegen interesse in de talentvolle middenvelder.

“Daar weet ik niets van”, reageert Van Ginkel. “Of het honderd procent zeker is dat ik bij Vitesse blijf? In de voetballerij weet je het nooit, maar mijn intentie is om bij Vitesse te blijven”

Van Ginkel wil zich verder ontwikkelen onder Rutten, die begin deze maand het stokje overnam van de naar Anderlecht vertrokken Van den Brom. “De eerste drie weken onder Rutten zijn uitstekend bevallen. Hij is een trainer die veel met zijn spelers praat en hen beter wil maken.”

Als Van Ginkel zich zo blijft manifesteren in het elftal van Rutten, dan is de kans groot dat het Nederlands elftal ooit aan de deur klopt. De middenvelder zelf wil daar nog niet al te veel aan denken.

“Ik zit al bij Jong Oranje, dus ik denk dat ze mij sowieso in de gaten houden. Maar eerst wil ik een goed seizoen draaien bij Vitesse en meer scoren en dan zien we dan wel weer verder.”