LOENEN - Bij AZ dreigt een ware leegloop. Niklas Moisander, Adam Maher en Rasmus Elm staan allen in de nadrukkelijke belangstelling van andere clubs. Etiënne Reijnen kan profiteren.

Door Jeroen Bijma

Het zijn spannende tijden voor Reijnen. De 25-jarige Zwollenaar kan zomaar een basisplek veroveren als centrale verdediger. Dan moet wel Moisander vertrekken.

De Fin staat hoog op het lijstje van Ajax. De Amsterdammers zoeken een opvolger voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen.

Reijnen kijkt met bovengemiddelde interesse naar de ontwikkelingen rond Moisander. "Het zal mij inderdaad niet slecht uitkomen als hij vertrekt, maar Niklas is één van onze betere spelers en het zou zonde zijn als zo'n speler AZ verlaat. Hij verdient het om de stap te maken."

“Dat geldt echter niet alleen voor Niklas. Er zijn nog vier of vijf jongens die naar andere clubs kunnen. Ook zij hebben de kwaliteiten om bij een grotere club te slagen. We zien wel wat er de komende tijd gaat gebeuren."

Veel wedstrijden

Reijnen kwam vorig seizoen, mede door blessures en schorsingen bij ploeggenoten, tot vijftien duels in de eredivisie. Ook in de beker en Europa League pikte de in 2010 van Zwolle overgekomen verdediger de nodige minuten mee. Reijnen hoopt dat komend seizoen minstens te evenaren.

"Het liefst speel ik elke wedstrijd, maar we hebben veel goede verdedigers, dus zo eenvoudig is dat niet. Maar we spelen ook dit jaar waarschijnlijk weer veel wedstrijden, dus mijn kans komt wel weer."

Reijnen hoopt dat AZ net zo'n jaar als het vorige gaat beleven. "Het was een geweldig jaar. Met name de Europese duels waren onvergetelijk. Dat willen we dit jaar weer. Hopelijk met mij als basisspeler."