PARIJS - Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met Thiago Silva. De Braziliaanse verdediger komt over van AC Milan en heeft in Parijs een contract voor vijf jaar ondertekend.

Dat maakte 'PSG' zaterdagavond groots op de website bekend. De Franse topclub betaalt 42 miljoen euro voor de 27-jarige Silva.

Silvio Berlusconi, de eigenaar van AC Milan, onthulde donderdag dat hij Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic aan Paris Saint-Germain heeft verkocht.

De transfer van de Zweedse aanvaller is nog niet bevestigd door de kapitaalkrachtige club uit Parijs.

''Er is nog geen akkoord, we zijn ermee aan het werk'', zei de zaakwaarnemer van Ibrahimovic Mino Raiola in Franse media.

Thiago Silva treft in Parijs zijn landgenoten Alex, Maxwell, Nenê en Thiago Motta. Met Leonardo heeft 'PSG' ook een Braziliaanse technisch directeur, die eerder deze zomer al ongeveer dertig miljoen euro uitgaf om de Argentijnse aanvaller Ezequiel Lavezzi over te nemen van Napoli.

Paris Saint-Germain eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Ligue 1 en hoopt met de komst van enkele topspelers komend jaar de eerste titel sinds 1994 te veroveren.