HOOFDDORP - Feyenoord heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen BVV Barendrecht nipt weten te winnen. Door een eigen doelpunt van Robbin van Belle wonnen de Rotterdammers met 0-1.

Feyenoord kwam na ruim een uur spelen op voorsprong. Na een actie van Harmeet Singh gleed de verdediger van Barendrecht de bal in eigen doel. Trainer Ronald Koeman was vooral ontevreden over het gebrek aan rendement van zijn elftal.

Feyenoord speelde zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen een amateurclub. De nummer 2 van afgelopen seizoen won eerder van sc Feyenoord (3-0), FC Horst (5-1) en een regionaal amateurteam (6-1).

Tegen Barendrecht voorkwam doelman Ronald Graafland in de slotfase dat Feyenoord genoegen had moeten nemen met een smadelijk gelijkspel.

Dubbele cijfers

Heracles Almelo haalde uit tegen de Almelose selectie. Het werd liefst 14-0. De doelpunten kwamen op naam van Bruns (3), Grimaldi (2), Te Wierik, Gouriye, Duarte, Quansah, Pedro, Vujicevic, Everton en Overtoom.

Ook het Streekelftal Woudrichem kreeg een pak slaag. RKC Waalwijk haalde net als Heracles de dubbele cijfers. Chevalier (3), Braber (2), Slager (2), Stans, Jungschläger, Jozefzoon, Ubbink en Duits zorgden voor de 12-0 overwinning.

FC Utrecht moest een doelpunt incasseren tegen het Streekelftal Amersfoort. De score stopte uiteindelijk bij 6-1. Kali (2), De Kogel, Van der Maarel, Teijsse en Nijholt scoorden voor de Domstedelingen.

Overige uitslagen:

ADO Den Haag - KV Kortrijk 1-2 (doelpunt ADO: Meijers)

FC Groningen - FC Volendam 4-0 (doelpunten Groningen: Bacuna (2), Texeira en De Leeuw)

VV Zundert - NAC Breda 0-10 (doelpunten NAC: Lurling (5), Gudelj (2), Botteghin, Luijckx en Seuntjens)