HOOFDDORP - Borussia Mönchengladbach stelt alles in het werk om Luuk de Jong voor 20 juli los te weken bij FC Twente, zodat de spits erbij kan zijn tijdens het trainingskamp dat de Bundesligaclub vanaf die datum belegt in Rottach-Egern.

Waar de onderhandelingen tussen de clubleiding van de Tukkers en de Duitsers eerder stukliepen op de transfersom, lijkt er nu toch weer een opening te zijn.

Stephan Schippers stelt namens Gladbach dat een overgang van de aanvaller zeker niet uitgesloten is. "Maar niet tegen elke prijs."

"In principe hebben we nog tot 31 augustus de tijd, maar het lijkt me duidelijk dat zowel de trainer als de club erbij gebaat is dat een nieuwe speler ook aanwezig is bij een trainingskamp."

FC Twente hoeft echter niet te rekenen op een exorbitante afkoopsom. "Wij zijn niet bereid tot een kamikaze-actie", benadrukt Schippers. "Maar ik zit al dertien jaar in het vak en heb het nodige meegemaakt, we zullen zien wat er gebeurt."

Matavz

Mochten 'Die Fohlen' er niet uitkomen met Twente, dan verlegt de club van trainer Lucien Favre de aandacht waarschijnlijk naar Tim Matavz (PSV) of Jelle Vossen (Racing Genk).