AMSTERDAM - Simon Cziommer heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor Vitesse in het oefenduel met de amateurs van Wilhelmina '08 (1-6 winst).

De Duitse middenvelder, voormalig speler van onder meer FC Twente en AZ, maakte drie minuten na zijn invalbeurt direct een doelpunt. Cziommer is in Arnhem om zijn conditie op peil te houden.

"Ik heb woensdag voor het eerst met de groep getraind. Daarvoor had ik alleen voor mijzelf getraind. Ik ben goed opgevangen en Vitesse heeft een leuke groep spelers", aldus de middenvelder op de website van de club.

Cziommer, zonder contract sinds zijn vertrek bij Red Bull Salzburg na vorig seizoen, kan niet zeggen of dit zijn enige wedstrijd is geweest in het geel-zwart. "Het belangrijkste voor mij is dat ik fit blijf. Dat ik deze kans bij Vitesse krijg, vind ik erg mooi."

"Ik ken Fred Rutten en via hem is dit allemaal gelopen. Hij heeft mij grotendeels gevormd als speler, maar ook als persoon. Op het moment dat ik in de weg loop, zal ik een stap terugdoen. Tot die tijd blijf ik nog lekker even meetrainen."