HOOFDDORP - José Maria Gutierrez, beter bekend als Guti, heeft besloten zijn spelerscarrière te beëindigen.

Tegenover het Spaanse sportblad AS verklaart de 35-jarige oud-speler van Real Madrid en Besiktas dat hij weliswaar enkele aanbiedingen had gekregen om zijn loopbaan te vervolgen, maar hij met de betreffende clubs geen akkoord kon bereiken.

"Ik had nog graag zeker twee jaar door willen spelen, maar een nieuwe club vinden is voor mij niet meer zo eenvoudig als vroeger", spreekt Guti.

De speler was sinds november vorig jaar clubloos nadat zijn contract bij Besiktas werd ontbonden. Volgens de clubleiding voldeed de Spanjaard niet aan de verwachtingen. In anderhalf jaar speelde hij slechts 23 duels voor de club uit Istanbul. Daarin trof hij zevenmaal doel.

Qatar

Vlak na zijn vertrek bij de Turken twitterde Guti nog over zijn toekomst. "Ik zal niet meer in Spanje of Europa spelen. Er is nog één optie over en dat is in een Aziatisch land."

Daarmee doelde hij op een overstap naar Qatar. Daar kwamen de contractbesprekingen echter nooit van de grond. Eind juni diende uiteindelijk West Ham United zich nog aan, maar ook met die club kwam de aanvallende middenvelder er niet uit.

Guti zal zich nu beraden over zijn toekomst, maar weet al welke kant hij op wil : "Ik ga mij nu richten op een trainerscursus in Valdebebas. Dat lijkt mij een geschikte keuze."