HOOFDDORP - Zakaria Labyad ontbreekt zondag tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen bij PSV. De Marokkaanse middenvelder steggelt al tijden met de directie van de Eindhovenaren over de geldigheid van zijn contract en wil de club transfervrij verlaten.

Labyad heeft technisch manager Marcel Brands vrijdag (nogmaals) per brief laten weten dat de door PSV gelichte tweejarige optie in zijn contract niet rechtsgeldig is en dat hij daardoor vanaf 1 juli transfervrij is, zo meldt De Telegraaf.

Volgens Brands heeft Labyad nagelaten zijn contract voor 15 mei op te zeggen, waardoor hij nog een jaar zou vastliggen bij PSV. Labyad beweert echter zijn verbintenis wel degelijk op tijd opgezegd te hebben.

De jongeling heeft al een vijfjarig contract getekend bij Sporting Portugal en gaat er vanuit dat hij transfervrij kan vertrekken. Dick Advocaat zal hem daarom voorlopig niet op het trainingsveld bij PSV zien.

Behalve Labyad ontbreken ook de EK-gangers, onder wie aanwinst Mark van Bommel, Kevin Strootman en Przemyslaw Tyton, bij de start van de voorbereiding van PSV. Zij sluiten over een kleine twee weken aan.