VRIEZENVEEN - Robbert Schilder voelt zich al helemaal thuis bij FC Twente. De middenvelder wil prijzen pakken met zijn nieuwe club. “Ik denk dat we een groep hebben die mee kan doen om de landstitel.”

Door Jeroen Bijma

Het lijkt hem geen enkele moeite te kosten om zich aan te passen. De ene na de andere lange bal bezorgt hij donderdag tijdens het duel met Twenterand (1-0 winst) op de stropdas van een medespeler. Trainer Steve McClaren kijkt tevreden toe. Schilder lijkt af te stevenen op een basisplaats.

Volgende week donderdag kan de van NAC Breda overgekomen middenvelder zijn Europese debuut voor de Enschedeërs maken, zijn eerste internationale duel sinds 27 augustus 2009 toen Schilder in de Europa League met 6-1 verloor van het Spaanse Villareal.

UE Santa Coloma

Donderdag wacht de dubbele confrontatie met het Andorrese UE Santa Coloma. Vreemd genoeg zullen de omstandigheden in het dwergstaatje te vergelijken zijn met die in Vriezenveen.

Slechts 1800 supporters kunnen er in het pittoreske stadion van Santa Coloma, dat vier keer eerder een Europees duel speelde en vier keer verloor.

Schilder kijkt er desondanks naar uit. “Het is toch een Europees duel. Maar het klopt dat het over twee weken (Twente speelt volgende week eerst thuis) niet veel anders zal zijn dan vanavond. Alleen moeten we dan met veel meer goals verschil winnen.”

De oud-speler van Ajax en Heracles Almelo is blij dat hij eindelijk het shirt van Twente mag dragen. Tot twee keer toe zaten de Tukkers achter de middenvelder aan, maar beide keren viste Twente achter het net. “NAC vroeg veel geld voor mij, waardoor Twente afhaakte. Gelukkig zit ik hier alsnog”, aldus Schilder.

Vertrouwen

Het eerste doel is een basisplek veroveren in het team van McClaren. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat mij gaat lukken. Ze hebben niet voor niets veel geld voor mij betaald. En ik kan zowel op het middenveld, als in de verdediging uit de voeten. De eerste week is in ieder geval prima verlopen.”

Over de verwachtingen in de eredivisie, is Schilder duidelijk. “Twente moet mee gaan doen om de landstitel. Vorig jaar haakten ze op het laatste moment af, maar ik verwacht dat we dit jaar tot het einde mee gaan doen. We hebben een zeer sterk team.”