HEERENVEEN - PSV maakt serieus werk van Luciano Narsingh. De eredivisieclub wil de snelle aanvaller graag overnemen van sc Heerenveen.

Narsingh, die ook in de belangstelling staat van Ajax, voelt wel wat voor een overstap naar Eindhoven.

De 21-jarige rechtsbuiten maakte deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal, maar kreeg geen speeltijd van bondscoach Bert van Marwijk.

Narsingh heeft nog een contract voor één jaar bij Heerenveen, dat met trainer Marco van Basten het seizoen ingaat. Afgelopen seizoen was de snelle Amsterdammer de 'koning van de assist' in de eredivisie.

Niet geboden

''PSV heeft zich inderdaad gemeld, maar heeft nog geen bod neergelegd'', bevestigt technisch directeur van Heerenveen Johan Hansma tegenover Omroep Friesland.

Ook Ajax heeft nog niet geboden. ''Ajax heeft alleen een indicatie afgegeven wat ze willen betalen, maar dat is intussen al zo lang geleden, daar zit stof op.''

PSV heeft ook belangstelling voor Adam Maher van AZ. De middenvelder, die een contract tot medio 2015 heeft in Alkmaar, wil graag een stap hogerop.

Technisch directeur Marcel Brands van PSV liet woensdag al weten dat de Eindhovense club eerst spelers moet verkopen voordat het nieuwe aantrekt.