HOOFDDORP - Charlison Benschop vervolgt zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk bij Stade Brest. De aanvaller verblijft momenteel in de Franse kustplaats om de onderhandelingen af te ronden.

AZ en Brest zouden al akkoord zijn over een transfersom voor de 22-jarige Benschop, wiens contract in Alkmaar tot medio 2015 doorliep.

Benschop brak in zijn twee seizoenen in Alkmaar, waar hij als rechtsbuiten en centrumspits werd gebruikt, nooit echt door. Afgelopen seizoen kwam hij in 29 wedstrijden tot vijf doelpunten, veelal als invaller.

AZ-trainer Gertjan Verbeek verkoos Jozy Altidore doorgaans boven Benschop. De coach liet al weten dat van de bankzitters Benschop en Ruud Boymans er wat hem betreft één mocht vertrekken.

Stade Brest eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de hoogste Franse afdeling. Het maakte in 38 duels slechts 31 treffers, het laagste aantal van alle teams.

Maher en Elm

Benschop, die eerder uitkwam voor RKC Waalwijk, is waarschijnlijk niet de laatste speler die AZ deze zomer verkoopt.

PSV is voor Adam Maher in de markt en Rasmus Elm staat op het verlanglijstje van Hamburger SV, zo bevestigde de Duitse club deze week. De Zweedse middenvelder zou ook in de belangstelling staan van enkele grote clubs uit de Premier League.