ROTTERDAM - Nu de transfer van Karim El Ahmadi naar Aston Villa nabij is, hoopt aanwinst Ruud Vormer op een plek in de basiself van Feyenoord.

Door Tim Vergoossen

“Het is voorlopig aan de trainer om te beslissen. Ik ga nu relaxen en dan zie ik het wel”, spreekt de middenvelder eerst nog bescheiden.

Toch snapt de 24-jarige Vormer dat zijn kansen vanzelfsprekend groeien nu de Marokkaanse middenvelder op het punt staat te vertrekken. “Ik denk wel dat ik nu bovenaan de rangorde sta voor mijn positie.”

Vormer trainde woensdag voor het eerst in het tenue van Feyenoord en werd meteen toegezongen door het legioen.

“Ja, dat had ik echt niet verwacht. Toen ik nog voor Roda speelde en in de wedstrijd tegen Feyenoord een vrije trap overschoot zongen ze al ‘Ruudje is een Feyenoorder’. Maar dit is echt fantastisch.”

Hooggespannen

Feyenoord begint enigszins met een last aan het nieuwe seizoen. Als nummer twee van vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen in Rotterdam-Zuid.

“Vorig jaar was echt heel goed. Dat evenaren wordt heel moeilijk. Het ligt voorlopig aan wie er nog allemaal bijkomen en vertrekken voordat we samen een doelstelling uitspreken.”

Trainer Ronald Koeman sprak woorden van dezelfde strekking, maar gaat er wel van uit dat een plek bij de eerste vijf het doel zal zijn. Met de aangekondigde revolutie binnen Oranje droomt ook Vormer van een plek in het Nederlands elftal.

“Natuurlijk wil ik graag voor Oranje spelen, dat wil iedere speler. Ik speelde goed bij Roda, maar soms vroeg ik me af of de bondscoach me überhaupt wel zag. Ik ga nu gewoon lekker spelen voor Feyenoord en dan zie ik het wel.”