HOOFDDORP - Fred Rutten is de meest voorname kandidaat om John van den Brom op te volgen als trainer van Vitesse. De voormalige oefenmeester van PSV zou een onderhoud hebben gehad met een delegatie van de Arnhemmers.

Rutten, die enkele maanden geleden op straat werd gezet in Eindhoven, werd dinsdag gespot met onder anderen interim-directeur Erwin Kasakowski, zo meldt Voetbal International.

Stan Valckx was ook aanwezig bij de ontmoeting in Oosterbeek. De oud-verdediger van onder meer PSV en Oranje is momenteel werkzaam als technisch directeur bij Wisla Krakow en kent Rutten nog uit hun gezamenlijke periode op De Herdgang.

Vitesse is op zoek naar een nieuwe trainer sinds Van den Brom vorige maand de overstap maakte naar Anderlecht. De clubicoon was slechts één seizoen in dienst in het Gelredome, maar loodste de geel-zwarte formatie wel naar de Europa League.

Van den Brom werd vorig jaar opgehaald bij ADO Den Haag, waar hij eveneens slechts een jaar werkzaam was en Europees voetbal bereikte.

PSV

De werkloze Rutten werd al snel na het vertrek van Van den Brom gelinkt aan Vitesse. De coach stond ruim tweeënhalf jaar aan het roer bij PSV, maar moest in maart het veld ruimen vanwege tegenvallende resultaten.

Hij werd in het Philips Stadion opgevolgd door zijn voormalige assistent Phillip Cocu en de bij FC Eindhoven losgeweekte Ernest Faber.

Rutten was voor zijn hoofdtrainerschap bij de 21-voudig landskampioen werkzaam bij Schalke 04, FC Twente, PSV (assistent-trainer en hoofd opleidingen) en nogmaals FC Twente. De eenvoudig international was twaalf jaar als speler actief bij de Tukkers.