HOOFDDORP - Iker Casillas kan woensdag in de halve finale van het EK tegen Portugal een mooie statistiek aan zijn cv toevoegen. Hij keept voor zijn honderdste interlandoverwinning.

De Spaanse doelman is al ruim een maand de speler met de meeste interlandoverwinningen ter wereld. Op 30 mei won Spanje in een vriendschappelijk duel met 4-1 van Zuid-Korea, waardoor Casillas op 95 overwinningen kwam, één meer dan de Fransman Lilian Thuram.

Sinds de overwinning op Zuid-Korea won Spanje met de doelman van Real Madrid nog een oefeninterland met China en drie wedstrijden op het EK. Alleen het duel met Italië werd niet in winst omgezet.

Casillas bereikte de eerste plek door een 2-0 overwinning op Servië, vier dagen voor het duel met Zuid-Korea. Plek drie wordt gedeeld door de Iraniër Ali Daei, de Egyptenaar Ahmed Hossan en de Saoedische doelman Mohamed al-Deayea. Zij hebben alle drie 89 overwinningen achter hun naam staan.

De 99 overwinningen die Casillas voorlopig geboekt heeft, behaalde hij in 135 interlands. Daarin hield de keeper maar liefst 77 keer de nul. De Madrileen stond in 2000 voor het eerst onder de lat voor La Roja, in een vriendschappelijk duel met Zweden (1-1).

In het magazine van NUsport staat een profiel van Iker Casillas. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkel en is ook via de website te bestellen en voor de iPad beschikbaar.