GELSENKIRCHEN - Schalke 04 wil het contract met Klaas-Jan Huntelaar openbreken en verlengen. Naar verluidt toont Manchester United interesse in de topscorer van de Bundesliga, maar de club uit Gelsenkirchen wil daar niets van weten.

Het huidige contract van Huntelaar loopt nog één jaar door. Schalke hoopt de verbintenis te verlengen tot medio 2016, zo laat Clemens Tönnies weten, de voorzitter van de raad van commissarissen van Schalke 04.

"Klaas-Jan moet lang bij deze club blijven. Hij speelt hier altijd, hij is populair bij de fans en hij is succesvol. Ik zou niet weten waarom hij hier weg moet gaan, dat zou onredelijk zijn", aldus Tönnies.

Uitschakeling EK

Manager Horst Heldt geeft aan dat Huntelaar alle tijd krijgt om te herstellen van de voortijdige uitschakeling van het Nederlandse elftal bij het EK. 

''Klaas-Jan moet eerst uitgebreid op vakantie en moet zichzelf herpakken. Als hij zich voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij ons meldt, zullen we in alle rust alles bespreken.''

Van der Vaart

Ook werd er meer duidelijk over een andere Nederlander. Een eventuele transfer van Rafael van der Vaart naar Schalke is namelijk definitief van de baan.

Tönnies: "Om vele redenen is het halen van Van der Vaart niet mogelijk. We waren er wel mee bezig, maar het is geen kwestie meer voor ons. Er zal niet veel meer gebeuren, we zijn van plan om met een groot deel van de huidige selectie door te gaan."

Schalke 04 hervat op 7 juli de training. Op 25 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Schalke moet op bezoek bij Hannover 96.