HOOFDDORP - Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje stelt de Italianen gerust: zijn ploeg zal maandag tegen Kroatië vol voor de overwinning gaan.

Als Spanje - Kroatië eindigt in een 2-2 gelijkspel is Italië uitgeschakeld, met hoeveel de ‘Squadra’ ook wint van Ierland.

Italiaanse kranten vrezen een herhaling van het 2004-scenario, toen Zweden en Denemarken precies het resultaat (2-2) boekten dat nodig was om Italië naar huis te sturen.

“In onze selectie zitten alleen maar sportmannen. Die willen altijd winnen, zeker ook tegen Kroatië”, stelt Del Bosque in de krant Marca.

“We zullen het zeker niet op een akkoordje gooien, want ik heb een hekel aan wiskunde. Een gelijkspel interesseert ons niet.”

Torres of Cesc

Het is opnieuw de vraag of Del Bosque in de spits de voorkeur geeft aan Fernando Torres (tegen Ierland) of Cesc Fabregas (tegen Italië).

“Ze hebben het beiden goed gedaan. Tegen Ierland speelde Torres omdat we echt wilden domineren, het initiatief wilden nemen. Ik vind het alleen maar goed dat ik kan kiezen.”

Albertini

Demetrio Albertini, de vicepreses van de Italiaanse voetbalbond, houdt geen rekening met een ‘Pact van Gdansk’.

“Ik geloof in de integriteit en de eerlijkheid van de spelers. Spanje wil laten zien dat ze beste ploeg ter wereld hebben. Laten wij naar onszelf kijken en Ierland verslaan.”