HOOFDDORP - Wayne Rooney hoeft niet te vrezen dat hij dinsdag tegen Oekraïne, wanneer hij weer inzetbaar is na het uitzitten van een schorsing, op de bank plaats moet nemen.

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland kondigt daags na de 3-2 zege op Zweden aan dat hij een plaats in de basis zal inruimen voor de aanvaller van Manchester United.

Andy Carroll of Danny Welbeck, beiden trefzeker tegen Zweden, wordt geslachtofferd. De kans bestaat ook dat ze allebei buiten de basis vallen.

“Rooney is een speciale speler. Ik denk dat de hel uitbreekt als ik hem passeer”, vertelt Hodgson in The Guardian. “Als je als aanvaller in het team staat terwijl een speler als Wayne geschorst is, weet je dat je je plaats weer kunt verliezen.”

Vechtlust

Aan een gelijkspel dinsdag tegen Oekraïne heeft Engeland genoeg voor een plaats in de kwartfinales. “Ik ben heel erg blij dat Rooney terugkeert. Tegen Oekraïne kan hij het verschil maken.”

Hodgson was in zijn nopjes met de vechtlust van zijn team. “We lieten het hoofd niet hangen toen het plotseling 2-1 voor Zweden werd. Nu moeten we dit niveau vasthouden.”