CHARKOV - Rafael van der Vaart moest toegeven dat Duitsland woensdag in Charkov veel sterker was dan Nederland en verdiend met 2-1 won.

"We zijn gewoon afgetroefd op kwaliteit. Duitsland is gewoon een wereldploeg en maakt twee fantastische doelpunten", zei Van der Vaart tegen de NOS.

"Ik had niet gedacht dat we zouden verliezen. Ik baal enorm. We geven gewoon veel te makkelijk goals weg. Dit is het hoogste niveau. Dan krijg je zelf maar vier of vijf kansen."

Van der Vaart, die samen met Huntelaar in de rust inviel, vond Oranje in sommige fase van de wedstrijd zelfs goed. "We begonnen sterk en ook in de tweede helft deden we het best aardig."

Oranje heeft nog een kleine kans om de kwartfinale van het EK te bereiken. Het elftal moet ruim winnen van Portugal en hopen dat Duitsland de Denen verslaat. "Dat vind ik nog een goede kans. Duitsland wint echt wel van Denemarken."

Van der Vaart baalde dat hij net als tegen de Denen op de bank zat. "Persoonlijk is dat natuurlijk erg zwaar. Het is ook moeilijk invallen in zo'n wedstrijd."