CHARKOV - Volgens bondscoach Bert van Marwijk lag slecht verdedigen ten grondslag aan de 2-1 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Duitsland.

“We geloofden echt in de zege of minimaal in een gelijkspel, maar we verdedigen gewoon matig. Er was ook te weinig dreiging vanaf de zijkanten”, meldde Van Marwijk tegen de NOS.

De keuzeheer vindt dat Oranje goed begon. “Ik vond dat we de eerste 20 minuten aardig speelden. We kregen behoorlijke mogelijkheden. Hun treffer viel uit het niets.”

“Als je wil winnen, moet je top zijn. Een aantal jongens was niet in vorm. Daarna hebben we heel slecht verdedigd. Daar ging het fout.”

“In de loop van de wedstrijd liepen we steeds vaker terug. Op het laatst hebben we alles geforceerd. Twee spitsen gingen naast elkaar spelen. Voor hetzelfde geld maak je die tweede goal ook. Maar in die fase speelde de verdediging niet één op één."

Van Marwijk wilde niet vooruitlopen op een mogelijke uitschakeling. “Nee, we liggen er nog niet uit. Ik geloof nooit dat Duitsland het weggeeft tegen Denemarken, dat gebeurt niet op dit niveau. We moeten iets verzinnen om met 2-0 te winnen van Portugal."