CHARKOV - De Duitse bondscoach Joachim Löw denkt dat zijn verdedigers woensdag in de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal voor een zware taak komen te staan.

Löw prees dinsdag op de afsluitende persconferentie de voorste gelederen van Oranje. ''Daarin lopen spelers van wereldklasse'', zei Löw. ''Het gaat erom hoe goed we één tegen één zijn.''

De Duitse teamchef verwacht niet dat collega Bert van Marwijk zijn tactiek aan gaat passen na de nederlaag tegen Denemarken.

''Holland speelt altijd zijn eigen karakteristieke spel. In hun voorste rijen hebben ze spelers van wereldklasse, die een wedstrijd kunnen beslissen. Zij zullen ook tegen ons hun eigen spel proberen te spelen.''

Tropisch

Löw maakt zich geen zorgen over de tropische omstandigheden in Charkov. De teamchef verwacht dat de temperatuur best aangenaam zal zijn.

''Nu is het heel warm, maar 's avonds is het denk ik wat koeler. Een graad of 23, 24, dat is een goede voetbaltemperatuur.''

Zowel Oranje als de 'Mannschaft' verblijft tussen de wedstrijden door in Polen, waar het aanzienlijk koeler is. De ploegen reisden dinsdag vanuit respectievelijk Krakau en Gdansk naar het snikhete Charkov.

''We zijn hier maar één dag, dus we kunnen ons niet op deze temperaturen voorbereiden. Maar daar hebben beide ploegen last van'', aldus Löw.

De verwachting is dat ook Löw met dezelfde elf aan gaat treden tegen Oranje, als in het gewonnen duel met Portugal (1-0).

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber en Lahm; Khedira en Schweinsteiger; Müller, Özil en Podolski; Gomez.