AMSTERDAM - Wilfred Bouma heeft aan zijn botsing met John Heitinga in het oefenduel met Slowakije alleen een pijnlijke kaak overgehouden.

De 33-jarige verdediger van het Nederlands elftal moest voor een scan naar een ziekenhuis, maar daar was niets bijzonders op te zien. Hij lijkt op tijd fit voor het vriendschappelijke treffen van zaterdag met Noord-Ierland.

Bouma botste woensdag al vroeg in de wedstrijd, die Oranje met 2-0 won, met zijn hoofd tegen dat van Heitinga. De PSV'er speelde door tot de rust, maar liet zich toen vervangen. Heitinga maakte wel de negentig minuten vol.

Joris Mathijsen viel zaterdag tegen Bulgarije al uit met een verrekte linkerhamstring. Bondscoach Bert van Marwijk verwacht volgende week tijdens de eerste wedstrijd op het EK tegen Denemarken over hem te kunnen beschikken.

Ook Wesley Sneijder viel tegen Slowakije uit. Van Marwijk liet al weten dat de enkelblessure van de spelmaker van Internazionale meevalt.

Luuk de Jong

Met Luuk de Jong gaat het langzaam beter. De aanvaller van FC Twente worstelt al een tijdje met zijn fitheid en werd donderdag opnieuw onderzocht.

De Jong blijkt last te hebben van een bacteriële infectie. Dat zei de 21-jarige spits donderdag in Hoenderloo tegen Novum Nieuws. De infectie is goed te behandelen.

De Jong heeft nieuwe medicijnen gekregen en voelt zich al beter. "Ik ga er straks op de training vol tegenaan." Maandag moest hij de training nog voortijdig afbreken.

Na vier antibioticakuren hield De Jong nog steeds klachten. Bij het onderzoek kwam de bacteriële infectie aan het licht.