HOOFDDORP - Als het aan Ronald de Boer en Jan van Halst ligt, moet Jetro Willems absoluut in de basis bij het Nederlands elftal.

“Ik ben echt gek van hem. Toen ik hem voor het eerst had zien spelen, zeiden Frank en ik al tegen elkaar dat hij over twee jaar vaste international zou zijn”, zegt De Boer over de linksback van PSV.

“Het is nog wat sneller gegaan. De bondscoach moet met hem durven starten. Hij is sterk, snel, heeft diepgang en aanvallend gezien extreme kwaliteiten.”

Ook Van Halst is lovend over de pas achttienjarige speler. “Er wordt geforceerd gezocht naar een linksback omdat de kandidaten voor die positie dun gezaaid zijn, maar ik vind dat Willem die het beste kan invullen.”

Onervaren

Beide analytici maken zich geen zorgen over de onervarenheid van Willems, die vooral door de blessures van Erik Pieters in de basis van PSV stond.

“Hij heeft zelf de meeste ervaring op die plek. Dat hij nog niet zoveel internationale wedstrijden heeft gespeeld, zegt me niets. Willems is overtuigd van zichzelf. Ik ben fan van hem”, aldus Van Halst.

De Boer denkt dat de spelers om hem heen de beginnersfoutjes van Willems wel oplossen. “Het kan geen kwaad om met één zo’n broekie te spelen.”

“Er staan veel ervaren spelers om Willems heen. Die kunnen hem sturen en hij kan zich aan hen optrekken. Ik heb vertrouwen in hem.”