HOOFDDORP - Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft het zijn spelers verboden om het in de aanloop naar het EK te hebben over de kansen op de titel. Ook over de tegenstanders mogen niet langer uitlatingen worden gedaan.

De keuzeheer stelt in een interview in Bild dat ‘Die Mannschaft’ alleen naar zichzelf moet kijken.

“Ik las dat Mesut Özil heeft gezegd dat alles minder dan de eerste plaats een teleurstelling is. Dat bewijst in elk geval dat hij overtuigd is van onze kwaliteiten.”

“Maar dit soort quotes zullen we niet meer tegenkomen. Ik wil niets meer horen over de titel, de mogelijke tegenstanders en de mogelijke finale. Dat weten de spelers ook nu."

Löw vindt dat de focus van de selectie moet zijn gericht op Portugal, op 9 juni de eerste tegenstander van Duitsland. “Het is aan de technische staf om het schema van de rest van het toernooi uit te stippelen.”

Volgens Löw zal ‘Die Mannschaft’ de poulefase in elk geval overleven. “De groep met Nederland, Portugal en Denemarken is lastig, maar wij zullen de knock-outfase bereiken. Of ik vertrek als we in de eerste ronde worden uitgeschakeld? Daar denk ik niet eens aan.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over de jonge talenten van Duitsland. Het blad ligt nu in de winkels en is te bestellen via de website en op de iPad.