HOOFDDORP - Vincent Kompany heeft er vertrouwen in dat België in 2014 voor het eerst sinds het WK van 2002 van de partij zal zijn bij een groot toernooi.

"Ik wil niet te overmoedig klinken, want we hebben al tien jaar geen groot toernooi gespeeld, maar ik heb wel het gevoel dat we iets speciaals kunnen verwezenlijken", zegt hij tegenover Sporza.

De Belgische ploeg staat al jaren als zeer talentvol te boek, maar plaatsing voor een EK of WK zat er tot dusver niet in. Volgens Kompany zijn de 'Rode Duivels' in die periode wel sterk gegroeid.

"Maar er is nog veel groeimarge. Over drie à vier jaar zullen we nog veel meer ervaring hebben. We zitten nog niet aan ons maximum, maar we zijn wel al klaar om ons te plaatsen voor het WK."

Witsel, Vertonghen en Hazard

Vooral het gegeven dat talentvolle spelers als Axel Witsel, Jan Vertonghen en Eden Hazard tegen die tijd waarschijnlijk al enkele jaren in de top spelen, is belangrijk volgens Kompany.

"Ik ben zelf ook een veel betere speler geworden dan in mijn HSV-tijd vier jaar geleden. Ze zullen dat wel pas over enkele jaren beseffen", aldus de aanvoerder van Manchester City.

Tijdens het toernooi in Brazilië moet er in de ogen van Kompany dan ook geoogst worden. "Ik heb het gevoel dat het ons WK wordt. De fans geloven daar ook in. Het is duidelijk dat ons moment ooit komt."