AMSTERDAM - Robin van Persie wilde zich zaterdagavond na de verloren oefeninterland tegen Bulgarije niet mengen in de discussie over de opstelling van Oranje.

 ''Ik wil gewoon graag spelen en ik speel waar de bondscoach me opstelt'', zo bromde de aanvaller van Arsenal. Van Persie moest aan de rechterkant beginnen en verhuisde pas naar de spits toen concurrent Klaas-Jan Huntelaar was gewisseld.

De Rotterdammer heeft in het verleden al laten doorschemeren liever in de punt van de aanval te staan. Na de wedstrijd tegen Bulgarije wilde hij de discussie daarover geen voer geven.

''Iedereen heeft een voorkeur, die heb ik ook. Ik heb daar ook wel een mening over, maar die hou ik voor me. Ik vind voetballen leuk en de bondscoach maakt de opstelling. Wij spelen waar hij ons opstelt.''

Van Persie wilde tijdens het trainingskamp in Lausanne even niet met de pers praten vanwege de gesprekken met Arsenal over zijn toekomst. ''Ik heb daar nu ook geen commentaar op, dat heb ik zo afgesproken met manager Arsène Wenger.''