HOOFDDORP - Ondanks geruchten over een transfer en economische problemen bij zijn werkgever speelt Zlatan Ibrahimovic naar eigen zeggen ook volgend seizoen bij AC Milan.

De Zweed zou uit onvrede over het gebrek aan mogelijkheden in Milaan uit zijn op een overgang naar het kapitaalkrachtige Manchester City.

“Het is duidelijk dat Milan problemen van economische aard heeft. We kunnen niet zomaar vijf spelers halen. Maar ik ben van plan om mijn contract te respecteren”, vertelt Ibrahimovic aan Sky Sports.

“Ik sta in juli weer op het trainingsveld van Milan, al kun je niets uitsluiten in de voetballerij. Elke transferperiode wordt er veel over mij gepraat.”

Chelsea

De ‘Rossoneri’ namen eerder maand afscheid van een aantal ervaren krachten (onder wie Mark van Bommel) en haalden daarvoor tot dusverre alleen Ricardo Montilovo en Bakaye Traoré terug.

Ibrahimovic vindt dat Milan maar een voorbeeld moet nemen aan Chelsea. “Hoe vaker we samen spelen, hoe beter het zal gaan. Chelsea was zeker niet het beste team, maar won wel de Champions League.”