LONDEN – Salomon Kalou is vastberaden om terug te keren bij Feyenoord. De aanvaller van Chelsea mist het plezier dat hij tijdens zijn periode in Rotterdam had.

Door Bart Vlietstra

“Ik wil dolgraag weer bij Feyenoord spelen. Misschien over een paar jaar. Misschien eerder. Ze mogen me altijd bellen. Ze zijn de eerste op mijn lijstje”, zegt Kalou in het nieuwe NUsport-magazine.

Het contract van de Ivoriaan in Londen loopt binnenkort af. Kalou maakte in 2006 de overstap van Feyenoord naar Chelsea.

“Maar ik mis de speeltuin. Toen genoot ik echt. Nu is het werk voor me, ik heb zes jaar keihard gewerkt, ik ben wijs geworden, ik weet wat goed voor me is.”

Kuijt

Kalou staat zaterdag met Chelsea in de finale van de Champions League tegen Bayern München. “Laat me die eerst winnen en dan denk ik aan Feyenoord. Ja, serieus!”

Dirk Kuijt, zijn vroegere aanvalsmaatje in De Kuip, sloot een rentree voor komend seizoen onlangs uit. Kalou spreekt veel met hem over Feyenoord.

“K2 komt terug in de Kuip. Echt waar, hoor. Laatst zei ik tegen hem na Liverpool-Chelsea: als je klaar bent om terug te keren, bel me en we gaan samen. Hij zei: geen probleem.”

Lees het complete interview met Kalou over de Champions League-finale, zijn rol als invaller en de burgeroorlog in Ivoorkust in het nieuwe magazine van NUsport dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar is en op de iPad beschikbaar is.