AMSTERDAM - Gregory van der Wiel heeft een aanbieding van AS Roma vooralsnog naast zich neergelegd.

"Er is gesuggereerd dat ik al een akkoord heb bereikt met AS Roma. De geruchten komen niet uit de lucht vallen, maar zijn wel onjuist", zegt de Ajacied op zijn nieuwe website.

"Mijn manager Hakim is een dag naar Rome gegaan om daar te praten met de club. Hoewel het een prettig gesprek was, geef ik voorlopig de voorkeur aan een club die in de Champions League uitkomt", vervolgt de rechtsback die aangeeft wel gevleid te zijn door de interesse.

Focus

Duidelijkheid over zijn toekomst, zal Van der Wiel de komende tijd niet geven. "Voorlopig focus ik me volledig op het Nederlands elftal en het EK. Daarna zal ik me bezig houden met mijn carrière."

Naast AS Roma zou ook Real Madrid in de markt zijn voor de verdediger. Eerder onderhandelde hij lange tijd met Valencia, maar tot een overgang kwam het vooralsnog niet.

Contract

Het contract van Van der Wiel bij Ajax loopt medio 2013 af. Als de Amsterdammers hem niet gratis de deur uit willen zien lopen, zullen ze hem dus deze zomer of in de winterstop moeten laten gaan.

Van der Wiel heeft al aangegeven zijn verbintenis in de hoofdstad niet te willen verlengen.