AMSTERDAM - FC Den Bosch moet het in de play-offs om een plaats in de Eredivisie stellen zonder Jordens Peters en Kees van Buuren. De twee achten zichzelf niet in staat om te spelen tegen hun toekomstige werkgever Willem II.

Trainer Alfons Groenendijk besloot na een gesprek om donderdag en zondag geen beroep te doen op het duo.

Groenendijk proefde in het gesprek te veel twijfels. "Ik zag twee koppies vol onzekerheid. Ze hebben het idee dat ze het niet goed kunnen doen. Uiteindelijk heb ik zelf maar de knoop doorgehakt", zegt de trainer.

"Het is voor die jongens ook een haast onmenselijke situatie. Het is het verschil tussen Ere- of Eerste Divisie. Dat gaat toch om heel veel geld."

De handelswijze van Willem II kan bij Groenendijk op weinig goedkeuring rekenen. "Ze blijven maar geheimzinnig doen en zeggen dat ze pas na de play-offs gesprekken gaan voeren. Maar we zijn erachter gekomen dat beide spelers gewoon een akkoord hebben. Het was van Willem II chiquer geweest om open kaart te spelen."

Interesse

De positie van centrale verdediger Peters wordt overgenomen door Daan van Dinter. Jeffrey Buitenhuis is de meest logische vervanger van rechtsback Van Buuren. De ploeg die de dubbele confrontatie wint, speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

Net als Peters en Van Buuren vertrekt ook Groenendijk na dit seizoen bij Den Bosch. De trainer maakte in december al bekend zijn contract niet te verlengen. Over interesse heeft hij naar eigen zeggen niet te klagen.

"Er zijn al meerdere clubs die hebben gebeld, maar ik richt me voorlopig volledig op Den Bosch. Daarna zie ik wel verder."