AMSTERDAM - FC Twente verloor zondag in eigen huis van promovendus RKC Waalwijk in de play-offs om plaatsing voor de voorronde van de Europa League: 0-1. Vice-aanvoerder Wout Brama maakte na afloop een pijnlijke gang langs vrijwel lege tribunes.

Door Remco Regterschot

De Tukkers sloten in eigen stadion een periode af van veertien wedstrijden op rij (in Europees verband, competitie en play-offs) waarin ze slechts driemaal wisten te winnen en zeven keer verloren.

Brama, die in de rust geblesseerd uitviel, vatte de extreem slechte reeks samen in zijn wedstrijdbeschouwing.

“Deze wedstrijd tegen RKC was symbolisch voor het seizoen. We speelden zelf niet goed en bij de tegenstander vloog een bal in de kruising waardoor we met lege handen staan.”

Revanchegevoelens

Brama zei vol revanchegevoelens te zitten. “Na de 6-2 competitiezege bij PSV zijn we helemaal weggezakt en is het lampje langzaam uitgegaan. Dat heeft verschillende oorzaken waar we bij stil moeten staan, maar dit is niet het moment om verwijten te maken.''

''Dit rotgevoel moeten we wel meenemen naar volgend seizoen zodat het nooit meer gebeurt. Zelden heb ik aan het einde van een voetbaljaargang zo het gevoel gehad dat ik de zaak wil rechtzetten.”

Over het meest pijnlijke moment van de dag, de traditionele speech van voorzitter Joop Munsterman na de laatste thuiswedstrijd (ditmaal voor vrijwel lege tribunes) en een ‘ereronde’ met een bos bloemen in de hand: “Er zaten toch nog mensen die de moeite namen om te klappen en ik vind dat je op zo’n moment als voetballer groot moet zijn en de moeite moet nemen om die mensen te bedanken. We hebben successen gekend en ererondes gelopen, nu moesten we deze gang ook maken.”

Toekomst

Over zijn toekomst meldde Brama: “Op 5 juli spelen we eerste voorronde Europa League omdat we via het Fair Play-klassement zijn geplaatst. Daar kijk ik naar uit, dat heb ik liever dan tegen een hele rits amateurclubs spelen in de voorbereiding.''

''Of ik dan nog wel bij Twente speel? Pff, het klopt dat ik heb gezegd dat ik opensta voor een mooie club als die voorbij komt, maar dat zeg ik de laatste twee, drie jaar wel vaker. Daar is dus niets aan veranderd, alleen zijn die woorden dit seizoen op internet uit zijn verband gerukt.”

Lees voor een uitgebreide analyse van waar het dit seizoen misging in Enschede het NUsport-magazine dat komende dinsdag uitkomt.