AMSTERDAM - Zelfs bij het ingaan van de blessuretijd met een 2-1 achterstand weigerde Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany zich neer te leggen bij een deceptie in de kampioenwedstrijd tegen Queens Park Rangers.

“Het leven is te kort om zo’n kans weg te geven. We bleven erin geloven. Bijna ging het mis, maar niemand kan zeggen dat we onverdiend kampioen zijn geworden”, meldde Kompany in gesprek met de BBC na de zinderende climax van het Premier League-seizoen.

City won op de valreep met 3-2 en bleef zo stadgenoot Manchester United op doelsaldo voor in de eindrangschikking.

De Belg was niet geïnteresseerd in het verloop bij Sunderland-Manchester United. “We wisten dat United zou winnen. We focusten alleen op onze eigen wedstrijd.”

Manchester City stond sinds de vorige landstitel in 1968 liefst 44 jaar droog. “Ik ben enorm blij voor al die clublegendes en al die fans die zo lang moesten wachten.”

“Het is een ongelooflijk seizoen geweest. Om het zo af te maken… eigenlijk zijn er geen woorden om te omschrijven hoe het gebeurde. Ik wil nu nog meer winnen, ik heb honger.”

Barry en Balotelli

Bij Gareth Barry spookte het rampscenario door zijn hoofd. “Het was een heel zware opgave met alleen de blessuretijd nog te gaan. Opeens liep alles perfect. QPR wist dat ze veilig waren en plots ging alles goed bij ons.”

Volgens Mario Balotelli, die de assist gaf bij het winnende doelpunt, heeft er maar één club recht op de titel. “City was de beste en daarom staan wij hier vandaag met de beker. Misschien waren we een paar wedstrijden ondermaats, maar in het leeuwendeel van de duels speelden we heel goed.”

Het Italiaanse enfant terrible diende en passant zijn criticasters van repliek. “Heel veel mensen hebben slechte dingen over me gezegd. Nu moeten zij gewoon hun kop houden.”