AMSTERDAM - Manager Alex Ferguson van Manchester United toonde zich na de bloedstollende apotheose in de Premier League van zijn sportieve kant.

“Manchester City is de terechte kampioen. Het is een fantastische prestatie om de Premier League te winnen. We hebben het over de zwaarste competitie die er is”, sprak Ferguson tegenover Sky Sports na de pyrrusoverwinning (0-1) bij Sunderland.

“We hebben afgelopen seizoen fantastische momenten beleefd. Helaas is het net niet gelukt om de klus af te maken. Drie keer slaagden we hier wel in op de laatste speeldag. Ik feliciteer bij deze Manchester City en ik doe dat namens de hele club.”

De zeventigjarige Schot hield zich in de beginfase niet bezig met de ontwikkelingen in Manchester. “We moesten ons concentreren op onze eigen taak. Dat ging best goed, al krijg je wel wat mee van de supporters.”

Hoofdrol

Ferguson is ervan overtuigd dat United in de komende jaren een hoofdrol blijft vertolken in de Premier League.

“De voorbije jaargang zijn we goed omgegaan met de vele blessures die we hebben gehad. Voor onze jongens is de ervaring van vandaag, hoe slecht ook, van vitaal belang voor de toekomst.”

“Veel talenten zullen hier nog vijf, zeven, misschien wel tien jaar rondlopen. We kijken al weer uit naar een nieuwe uitdaging.”