AMSTERDAM - Willem II en Helmond Sport maken nog steeds kans op promotie naar de eredivisie. De twee clubs bereikten zondag de volgende ronde in de play-offs ten koste van respectievelijk Sparta Rotterdam en FC Eindhoven.

Willem II hield Sparta in het Rotterdamse Kasteel op 1-1. Dat was voor de Tilburgers na de 2-1 thuiszege voldoende.

Sparta kwam al in de zevende minuut op achterstand door een treffer van Marc Höcher. De gelijkmaker van Iliass Bel Hassani viel na een klein uur.

Sparta drong in de slotfase sterk aan, maar de tweede treffer wilde niet vallen. Daardoor bleef Willem II een verlenging bespaard.

Helmond

Helmond Sport boekte een knappe 2-0 overwinning bij FC Eindhoven, dat in het heenduel al met 1-0 ten onder was gegaan.

Charles Kazlauskas kwam zondag opnieuw tot scoren. Hij maakte donderdag ook al het winnende doelpunt. De tweede treffer van de Helmonders kwam op naam van Emrullah Güvenc.

VVV

VVV-Venlo heeft later op de dag op het nippertje voorkomen dat het nu al werd uitgeschakeld in de strijd om lijfsbehoud.

Tegen SC Cambuur stond het vlak voor tijd nog 3-3. Dat zou door de 0-0 in de heenwedstrijd degradatie hebben betekend voor VVV. Michael Uchebo maakte alsnog de winnende voor de Limburgers.

VVV-Venlo moet nu tegen Helmond Sport zien te voorkomen dat het niet toch degradeert. Ook uit de ontmoeting tussen Willem II en Den Bosch komt een eredivisionist.