AMSTERDAM - De nederlaag van Bayern München in de finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund (5-2) is keihard aangekomen bij Arjen Robben.

"Als je met 5-2 verliest, doet dat pijn. Ik heb geen verklaring voor deze wedstrijd", zegt de aanvaller tegenover het Duitse Kicker.

"We hebben de doelpunten gewoon weggegeven. Veel gemakkelijker hadden we het de tegenstander niet kunnen maken.''

"Het moet beter. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor deze nederlaag. Nu moeten we er samen voor zorgen dat het in de volgende wedstrijd beter gaat.''

Al te lang wil Robben echter niet blijven hangen in de teleurstelling van de verloren finale. Er staat immers nog één belangrijk duel op het programma voor Bayern München.

"Het is nu frustrerend, maar maandag gaat de knop om richting de Champions League-finale", aldus de Nederlander over het duel van zaterdag met Chelsea in München.

Catastrofaal

Bayern-coach Jupp Heynckes zocht geen excuses voor de teleurstellende finale van zijn ploeg. "We mogen niet zeuren. We verdedigden catastrofaal. Dat moeten we onszelf aanrekenen. We moeten gewoon vaststellen dat we de overwinning niet verdiend hebben."

De oefenmeester wil echter niets weten van een vertrouwenscrisis. "Dat we ondermaats hebben gepresteerd, heeft daar niets mee te maken. We hebben nog steeds één groot doel voor ogen; de Champions League-finale. Dat is een heel andere wedstrijd."

Onbeschrijfelijk

Heynckes' collega bij Borussia Dortmund kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn ploeg betrekkelijk eenvoudig de dubbel in de wacht zag slepen.

"Het was een bekerfinale die iemand van Dortmund zich niet beter had kunnen wensen. We hebben ijskoud toegeslagen, mooie doelpunten gemaakt. Dat is niet in woorden uit te drukken", zegt succescoach Jürgen Klopp.