AMSTERDAM - FC Barcelona heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het nippertje gelijkgespeeld. Na de officiële speeltijd stond de Catalaanse formatie met 2-1 achter bij Real Betis, maar Seydou Keita zorgde voor de 2-2 in de 92e minuut.

Barcelona begon met Ibrahim Afellay in de basis. De Nederlander maakte voor het eerst zijn minuten vanaf de afstrap sinds zijn terugkeer van een zware blessure. Afellay werd na 58 minuten gewisseld.

Sergio Busquets opende na negen minuten spelen de score. Hij kopte uit een hoekschop binnen: 0-1. Dani Alves kreeg kort na rust zijn tweede gele kaart.

Rubén Castro maakte vervolgens in de tweede helft binnen vijf minuten twee doelpunten en leek Betis aan de overwinning te helpen. Een laat doelpunt van Keita zorgde alsnog voor de puntendeling. 

Valencia

Valencia heeft het seizoen in mineur afgesloten. De club, reeds verzekerd van de derde plaats in de Primera Division en daarmee van deelname aan de Champions League, ging op bezoek bij Real Sociedad met 1-0 onderuit.

De enige treffer werd gemaakt door Antoine Griezmann, in de 64e minuut.