MADRID - Real Madrid is niet van plan om overhaaste beslissingen te nemen op de transfermarkt. De 'Koninklijke' staat bekend om zijn dure aankopen in de zomermaanden, maar lijkt de komende tijd slechts heel doelgericht enkele versterkingen te willen halen.

''We willen geen totaal nieuwe selectie'', zei coach José Mourinho. ''Dat hebben we ook niet nodig.''

Madrid kroonde zich begin deze maand tot kampioen van Spanje, door aartsrivaal FC Barcelona af te troeven. De club uit de hoofdstad wil nu vooral de selectie op peil houden.

''We willen enkele spelers kopen die het niveau nóg iets hoger maken'', sprak Mourinho. ''Maar we gaan zonder enige druk rondkijken.''

Higuain

Volgens Spaanse media zouden de Argentijnse aanvaller Gonzalo Higuain, de Braziliaanse veteraan Kaká en de Portugese verdediger Ricardo Carvalho nadenken over een vertrek uit Santiago Bernabeu.

Mourinho wilde vooral benadrukken dat hij Higuain graag bij de selectie houdt. De voetballer heeft een clausule in zijn contract dat hij bij een bod van 150 miljoen euro sowieso uit Madrid mag weggaan.

''Ik wil dat Gonzalo blijft, net als de club en de supporters'', zei Mourinho. ''Maar als een club die afkoopsom wil betalen, dan gaat 'ie waarschijnlijk weg.''