AMSTERDAM - Hij weet dat alles wijst op een landstitel voor Manchester City, maar toch blijft Patrice Evra geloven dat zijn Manchester United het kampioenschap voor de neus van de rivaal kan wegkapen.

Zondag valt de beslissing op de laatste speeldag van de Premier League. City heeft thuis tegen Queens Park Rangers normaal gesproken genoeg aan de zege voor de eerste landstitel sinds 1968 vanwege het superieure doelsaldo.

Evra speelt met United tegelijkertijd bij Sunderland, hopend op een misstap van de 'Sky Blues'. "De meeste mensen vinden me gek, maar ik blijf daarin geloven", stelt de aanvoerder tegen de BBC.

"Ik weet dat we ons eigen lot niet bepalen. Maar als we willen blijven geloven in een wonder, dan moeten we in ieder geval van Sunderland winnen."

De kansen van puntenverlies voor de ploeg van Roberto Mancini lijken klein, gezien de statistieken dit seizoen. City verloor pas twee punten in thuiswedstrijden deze jaargang, terwijl QPR de slechtste ploeg is in uitwedstrijden in de Premier League.

Extra druk

Evra gaat er echter van uit dat de extra druk van de laatste speelronde een rol zal gaan spelen bij de nummer één. "Als wij zondag eerder scoren dan City, dan worden hun fans misschien wel wat nerveus."

"En als je nerveus bent, ga je je haasten en dingen doen die je niet wilt doen. Dáárom geloof ik er nog in."

Aan het slechtste scenario wil de Fransman liever niet denken. "Het zal heel veel pijn gaan doen om City de titel te zien vieren."