DOETINCHEM - De Graafschap-speler Purrel Fränkel verblijft niet langer in de cel. Dat heeft zijn advocaat Marjolein van Leeuwen dinsdag laten weten.

Fränkel zat sinds zondag vast omdat hij in mei 2010 auto heeft gereden terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

Op verzoek van de advocaat is de straf vanaf dinsdag tijdelijk opgeschort. De duur van de opschorting is nog onbekend.

Fränkel was in februari van dit jaar bij verstek veroordeeld tot betaling van een boete en vijftien dagen gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat meende Fränkel dat hij met het betalen van de boete aan zijn verplichtingen had voldaan. Zondag werd hij aangehouden en in hechtenis genomen.

Algemeen directeur Henk Bloemers liet in een reactie op de website weten dat Fränkel hoe dan ook niet speelt woensdag in het belangrijke duel met Excelsior.

''Vervelend dat dit juist nu aan de orde is. Toen wij bevestigd hebben gekregen dat Purrel inderdaad de komende periode niet inzetbaar is, is de knop weer omgegaan. De advocaat van Purrel is de situatie nu aan het inventariseren en maakt het dossier compleet. Wij kunnen alleen maar afwachten. Een ding is zeker, woensdag speelt Purrel niet.

Cruciaal duel

De Graafschap speelt woensdag een cruciale wedstrijd tegen Excelsior in de strijd tegen degradatie. De 'Superboeren' hebben een voorsprong van twee punten op de Rotterdammers.

Yuri Rose is voor het degradatieduel nog een twijfelgeval wegens een keelontsteking. Jussi Kujala, Jordan Garcia-Calvete (beiden geblesseerd) en Jan-Paul Saeijs (geschorst) ontbreken in elk geval.