ALMELO - sc Heerenveen geeft de strijd om hoge klasseringen in de eredivisie nog niet op. Het elftal van trainer Ron Jans won zaterdag in een open wedstrijd bij Heracles Almelo, 4-2. Bas Dost, spelend met masker, was de grote man met twee treffers.

De eerste helft kon het beste worden omschreven als een festival van gemiste kansen. Heracles kreeg de meeste, Heerenveen misschien wel de beste. Slechts één speler slaagde er in te scoren.

Dat was Bas Dost van Heerenveen. De oud-spits van Heracles maakte niet eerder een doelpunt tegen zijn oude club.

Dost, wegens een breukje in het jukbeen spelend met bescherming aan zijn gezicht, maakte de 1-0 al na dertien minuten. Luciano Narsingh kwam vrij na balverlies van Jason Davidson, maar stuitte in eerste instantie op Remko Pasveer. In de rebound passeerde Dost de Almelose doelman wel.

Nordfeldt

Verder waren lange tijd de beste mogelijkheden voor de thuisclub. Zo kwam Samuel Armenteros maar liefst drie keer alleen voor de Heerenveense keeper Kristoffer Nordfeldt. Al de keren strandde de Zweedse aanvaller op zijn landgenoot. Nordfeldt, dé man van de eerste helft, tikte ook nog een schot van Willie Overtoom uit de bovenhoek.

In de laatste tien minuten van het eerste deel kreeg Heerenveen het initiatief. Met bekeken spel liep het elftal van trainer Ron Jans een paar keer door de open linies van de aanvallend ingestelde tegenstander.

Dost, Narsingh en Oussama Assaidi hadden de bal bij wijze van spreken voor het intikken. Dat lieten ze na.

Effectiviteit

Na de hervatting was het spel van beide kanten iets minder, maar nam de effectiviteit toe. Na een counter zorgde eerst Narsingh voor de 0-2. Uit een strafschop maakte Willie Overtoom de 2-1, na een overtreding van Michel Breuer op Kwame Quansah.

Heracles leek niet meer de kracht te hebben echt op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Daardoor kon Heerenveen verder uitlopen. Met een bekeken schuiver maakte Filip Djuricic er 1-3 van.

Daarna richtte de thuisclub zich toch nog op. Uit een voorzet van Everton bracht Thomas Bruns even de spanning (3-2) terug. Op aangeven van Narsingh, wie anders, stifte Dost vervolgens de 2-4 achter Pasveer.