STOKE - Arsenal snakt naar het einde van het seizoen. De club verloor zaterdagmiddag bij Stoke City (1-1) opnieuw twee kostbare punten in de strijd om de derde plaats, die uiteindelijk recht geeft op een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Wie anders dan Robin van Persie scoorde voor Arsenal, dat derde blijft. Newcastle United profiteerde niet van de uitglijder van Arsenal.

De nummer vier van de Premier League, met doelman Tim Krul onder de lat, verloor met maar liefst 4-0 bij Wigan Athletic.

Newcastle United heeft daardoor een verliespunt meer dan Arsenal, dat slechts twee punten aan de laatste drie competitieduels overhield.

Suarez

Luis Suarez hielp Liverpool aan een uitzege op Norwich City. De oud-speler van Ajax tekende voor alle treffers van zijn club: 0-3.

Suarez bewaarde zijn derde treffer voor de 82e minuut. Hij kreeg even later een publiekswissel. Dirk Kuijt was zijn vervanger. Liverpool blijft de nummer acht van de Premier League.

De Nederlandse keepers Michel Vorm en Dorus de Vries hadden het druk tijdens de ontmoeting tussen Swansea City en Wolverhampton Wanderers. Zowel Vorm (Swansea) als De Vries (Wolves) moest vier keer vissen: 4-4.

De Vries

De ploeg uit Wales stond na een kwartier al met 3-0 voor, maar liet Wolverhampton Wanderers terugkomen in de wedstrijd.

Vooral voor De Vries was het een speciaal duel. De 31-jarige keeper promoveerde vorig seizoen met Swansea naar de Premier League, maar stapte vervolgens over naar de Wolves. Daar moest hij zich lange tijd tevreden stellen met een reserverol.

De Vries staat sinds kort onder de lat omdat eerste doelman Wayne Hennessey een zware knieblessure heeft opgelopen. De Wolves zijn inmiddels gedegradeerd.

Spurs

Tottenham Hotspur en Chelsea kunnen zich zondag mengen in de strijd om plaatsen drie en vier, nog altijd goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. Spurs ontvangen Blackburn Rovers. Queens Park Rangers gaat in Londen op bezoek bij de bedwingers van FC Barcelona.

John Heitinga boekte met Everton een ruime zege op Fulham (4-0), waar Martin Jol trainer is.