AMSTERDAM - Hoewel hij al meer dan een jaar weg is bij Bayern München, incasseert ook Louis van Gaal een premie als de Zuid-Duitse club er over drie weken in slaagt om ten koste van Chelsea de Champions League te winnen.

De Nederlandse coach werd in april 2011 ontslagen door ‘Der Rekordmeister’, maar krijgt tot het einde van zijn contract op 30 juni 2012 betaald. Nu blijkt hij ook mee te delen in de premies.

“Bij ons geldt: contract is contract. Van Gaal krijgt dus een premie als wij de Champions League winnen”, vertelt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in Bild.

Felicitaties

Bayern schakelde woensdag Real Madrid uit na een strafschoppenserie. Rummenigge kreeg na de triomf in Spanje veel felicitaties van collega-bestuurders.

“Heel veel mensen vinden het leuk dat wij met onze filosofie (Bayern leidt veel spelers op en heeft geen schulden, red.) in de finale staan tegen Chelsea. Ze gunnen ons de titel.”

Robben

Volgens Rummenigge kunnen Arjen Robben en Franck Ribéry inmiddels weer door één deur. Vorige week deelde de Fransman een klap uit aan de Nederlander.

“Er is niets blijven hangen, dit thema speelt niet meer. Woensdag waren ze beiden een sleutelspeler. Ze gingen ook weer goed met elkaar om.”