ENSCHEDE - FC Twente-trainer Steve McClaren heeft het idee dat de krachten binnen zijn selectie terugkeren.

Door Remco Regterschot

FC Twente kende na de 6-2 overwinning op PSV in Eindhoven een moeizame periode waarin het zicht op een tweede landstitel verdween. In de aanloop naar het thuisduel van de Tukkers met Ajax, komende zondag, verwacht McClaren wat van de oude magie terug te zien.

“We hebben Peter Wisgerhof, onze captain, een tijd moeten missen vanwege een blessure, zoals we last hebben gehad van meer blessures, maar ook schorsingen.”

“We hebben een mindere fase achter de rug, ik merk dat de spirit terugkeert binnen de groep, maar hoe zich dat vertaalt in de wedstrijd tegen Ajax is afwachten. Iedereen is in ieder geval weer fit, op Rasmus Bengtsson na.”

Belangrijk

McClaren noemde drie aspecten die de laatste drie competitiewedstrijden belangrijk zijn voor zijn team.

Spirit, attitude, energy. Zaken die ik tijdens het trainingskamp in Delden heb teruggezien. We gaan voor voorronde Champions League, we staan er goed voor, maar of dat lukt, is een tweede, er zijn vijf clubs die strijden voor die plek. Je kunt tweede worden, maar ook nog zesde. Dat is een beetje het verhaal van het hele seizoen in de eredivisie.”

Over de wedstrijd tegen Ajax: “Ajax heeft de laatste weken het momentum. Ze zijn dicht bij de titel, voelen vertrouwen, maar ik heb het idee dat we er nu erg goed voor staan en dat we er alles aan gaan doen om te zorgen dat ze hier geen kampioen worden.”

De Jong

McClaren hoopt dat hij over spits Luuk de Jong kan beschikken. De topscorer van Twente was vrijdag ziek en liet de groepstraining daardoor schieten.

McClaren verwacht dat zijn aanvalsleider zaterdag weer mee kan trainen.