AMSTERDAM – Manchester City-manager Roberto Mancini stelt Mario Balotelli mogelijk toch op in de topper van maandag tegen Manchester United.

Balotelli was drie wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Arsenal. Voor het cruciale duel van maandag is de omstreden Italiaanse aanvaller weer speelgerechtigd.

Mancini verklaarde na de rode kaart van Balotelli dit seizoen geen beroep meer te zullen doen op de Italiaan. Hij komt daar nu op terug. "Het is moeilijk te zeggen of ik hem ga gebruiken maandag. Iedereen is beschikbaar en zondag maak ik mijn definitieve keuze."

"Balotelli is ondanks een aantal domme dingen die hij gedaan heeft, ook belangrijk geweest voor het team. Zijn twee doelpunten op Old Trafford bijvoorbeeld", benadrukt Mancini tegenover France Football.

"Het is net als in een gezin waarbij een kind domme dingen doet. De liefde van de ouders blijft."

Groot talent

"Hij is jong en kan met zijn fouten het team in moeilijkheden brengen. Toch is hij een groot talent en hoop ik dat hij volgend seizoen ook voor City speelt. Hij heeft het zelf in de hand", aldus de Italiaanse manager.

Manchester City staat met nog drie wedstrijden te gaan in de Premier League drie punten achter op koploper Manchester United. Bij winst is de ploeg van Mancini op doelsaldo de nieuwe lijstaanvoerder.