ALKMAAR - De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ van zondag staat in het teken van de strijd om de tweede positie die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Adam Maher beseft dat als geen ander.

Door Tom den Hollander

“Feyenoord heeft een goed team. Dat zij tegen het einde van de competitie nog volop meedoen in de strijd om de tweede positie verrast mij dan ook niet", zegt de middenvelder tegen NUsport.

"De wedstrijd tegen Feyenoord is in zoverre cruciaal dat we bij een overwinning de tweede positie in eigen hand houden."

"Bij een nederlaag is die positie niet definitief uit zicht, want het zit allemaal dicht bij elkaar. Maar dan zijn we wel afhankelijk van de concurrentie terwijl we alleen naar onszelf willen kijken. We moeten er voor blijven vechten en erin geloven.”

Zuur

Ondanks het zure puntenverlies in de slotfase tegen de topclubs Twente en PSV terwijl de Alkmaarders wel de betere ploeg waren, heeft Maher vertrouwen in een goede afloop.

"Waar het mis ging in de wedstrijden tegen PSV (3-2 nederlaag) en Twente (2-2) weten we niet, anders hadden we er wat aan kunnen doen. Maar in de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en PSV hebben we wel bewezen punten te kunnen pakken tegen topploegen.”