AMSTERDAM - Roberto Di Matteo is na het bereiken van de finale van de Champions League de belangrijkste kandidaat om volgend seizoen trainer van Chelsea te zijn. De Italiaan fungeert momenteel als interim-coach bij de Engelse topclub.

Verschillende beleidsbepalers vinden dat Di Matteo in elk geval de kans verdient om zich volgend seizoen te bewijzen, zo bericht de BBC.

Onder leiding van de Italiaan, die nog geen twee maanden geleden de taken overnam van de ontslagen André Villas-Boas, verloor Chelsea slechts één van de vijftien wedstrijden.

Technisch directeur Michael Emenalo, belast met het benoemingsproces, heeft al enkele gesprekken achter de rug met Di Matteo.

De huidige interim-trainer is zeker niet de enige kandidaat, hoewel de spelers laaiend enthousiast over zijn werkzaamheden zijn.

Mourinho

Tussenpersonen zouden contact hebben gezocht met Laurent Blanc, de bondscoach van Frankrijk, en José Mourinho, tussen 2004 en 2007 reeds werkzaam op Stamford Bridge.

De oefenmeester van Real Madrid eist volledige zeggenschap in alle voetbalgerelateerde zaken, iets wat eigenaar Roman Abramovitsj nog aan geen enkele trainer heeft gegeven.

Het is uiteindelijk de Rus die beslist wie volgend seizoen voor de spelersgroep van Chelsea staat. Dat besluit zal hij pas nemen na de Champions League-finale van 19 mei tegen Bayern München.

In 2008 moest interim-coach Avram Grant wijken na het verlies van de eindstrijd van het kampioenenbal tegen Manchester United.