AMSTERDAM – Internazionale-spits Luc Castaignos mag zich verheugen in de belangstelling van Liverpool en een aantal andere Engelse Premier League-clubs. Ook uit Spanje, Duitsland, Turkije en Portugal hebben zich bij zijn zaakwaarnemer Arie Treffers gegadigden gemeld.

Door Sander van Hal

Liverpool-manager Kenny Dalglish sprak afgelopen winter al telefonisch met Castaignos over een mogelijke overgang naar de Engelse club.

Tot een overgang leidde dat niet, maar mogelijk komt het daar komende zomer alsnog van.

“Voor Luc is het van belang dat hij volgend seizoen veel aan spelen toekomt en bij Inter is de kans daarop niet groot”, weet Treffers.

“Toen hij naar de club kwam zeiden ze dat ze het elftal wilden gaan verjongen, maar de gemiddelde leeftijd van het basisteam is tegenwoordig hoger dan dertig jaar.”

“De voorkeur van Luc gaat uit naar een Premier League-club. Ik denk dat de kans het grootst is dat hij wordt verhuurd. Maar misschien komt er wel een heel grote club die in staat is hem te kopen.''

''Alle clubs die zich bij mij hebben gemeld, heb ik doorverwezen naar Inter. Hoe het verder gaat is afwachten, maar gezien de belangstelling zijn we niet bang dat Luc geen mooie club zal vinden.”

Blessure

Castaignos herstelt momenteel van een spierblessure in zijn bovenbeen, die hem nog een week of drie aan de kant houdt.

De Nederlandse jeugdinternational komt dit seizoen niet meer in actie voor Inter, dat op 13 mei zijn laatste competitiewedstrijd afwerkt.