AMSTERDAM - Real Madrid hoopt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijon het doelpuntenrecord in de Primera Division te evenaren of te verbeteren.

De koploper trof al 104 keer doel in de competitie, nog slechts drie treffers minder dan het record uit het seizoen 1989/1990.

Als Real Madrid het gemiddelde van 3,25 goals per duel vasthoudt, dan komt de equipe van trainer José Mourinho uit op een totaal van 123 doelpunten.

Het record in de Europese topcompetities (Spanje, Duitsland, Engeland en Italië) is al sinds 1931 in handen van Aston Villa, dat finishte op 128 treffers.

Toshack

John Toshack, de trainer van Real in 1990, had nooit verwacht dat het doelpuntenrecord zou sneuvelen.

“Jaren terug zei ik tegen vrienden dat de prestatie van ons niet zou worden overtroffen, maar ze hebben het nu in eigen hand”, meldt de Welshman in Marca.

“Heel knap, want in 1989/1990 werden wij vroeg uitgeschakeld in Europa. Het huidige team komt veel vaker midweeks in actie.”

Mourinho

Overigens heeft Real slechte herinneringen aan de opponent van zaterdag.

Gijon won vorig seizoen met 0-1 in Bernabéu, waarmee een einde kwam aan Mourinho’s eigen reeks van ruim negen jaar zonder thuisnederlaag in competitieverband.